Proefexamen 16 februari 2018

De centrale examens komen eraan. Best wel spannend. Hoe sta je ervoor? Hoe ziet zo’n examen eruit? Hoe is het om je straks drie uur lang volledig te concentreren? Welke onderwerpen gaan goed en welke gaan juist minder?

Om nu alvast het antwoord te krijgen op deze vragen, kun je een keer een heel examen te maken. Dan is het straks wat minder nieuw en weet je wat je te wachten staat en hoe je goed voorbereid aan een examen kunt beginnen. Bovendien is het cijfer dat eruit rolt een indicatie van je niveau. Er is nog tijd om te trainen voor het examen. Dit helpt jou om te bedenken hoeveel energie en tijd je de komende periode aan een vak wilt besteden en welke onderwerpen nog de meeste aandacht nodig hebben.

Zo’n heel examen kun je gewoon thuis maken. Maar thuis raak je snel afgeleid, komt het er niet van of lukt het niet om het echt serieus aan te pakken. Daarom organiseer ik in de voorjaarsvakantie een proefexamen.

Proefexamen:

  • Je geeft je op voor een vak naar keuze
  • Van tevoren krijg je van mij tips om je goed voor te bereiden.
  • Op vrijdag 16 februari maak je het examen onder dezelfde omstandigheden als straks in mei.
  • Na het examen bespreken we hoe het ging.
  • Je krijgt het correctievoorschrift mee naar huis zodat je jouw examen zelf na kunt kijken.

Een extra optie is dat ik jouw examen zorgvuldig nakijk en dat we een bijles van anderhalf uur plannen om het examen te bespreken. Daarbij krijg je dan van mij inhoudelijk feedback. Zo kun je gericht aan de slag met de examenvoorbereiding.

Let op: het is niet nodig om voor dit proefexamen uitgebreid te leren. Gebruik het om te leren hoe een examen eraan toe gaat en als een indicatie van hoe goed je de stof nu al beheerst.

Wanneer?
Vrijdag 16 februari 2018 van 9:00 tot 13:00 uur.
Hoe ziet het programma eruit?
9:00 – 12:30 – examen maken (inclusief extra tijd)
12:30 -13:00 – bespreking
Waar?
Campus Radboud Universiteit, Collegezalencomplex Tr. 3.
Wat zijn de kosten?
Deelname aan het proefexamen: 25 euro.
Nakijken en een bijles van anderhalf uur om het examen te bespreken: 75 euro.
Hoe meld ik me aan?
Je kan je aanmelden voor het proefexamen door mij een mailtje te sturen. Het liefst hoor ik vóór dinsdag 6 februari of je mee wilt doen. Afmelden kan kosteloos tot donderdag 8 februari. Daarna breng ik de kosten van de deelname in rekening.