Proefexamen 3 maart 2017

De laatste toetsweek komt eraan, en over elf weken beginnen de centrale examens. Hoe sta je ervoor? Hoe is het om je straks drie uur lang volledig te concentreren? Heb je tijd genoeg voor alle opgaves of moet je opletten dat je niet te lang bij een vraag blijft hangen? Welke onderwerpen gaan goed en welke gaan juist minder?

Om hier alvast een idee van te krijgen is het heel leerzaam om al een keer een heel examen te maken. Dan is het straks wat minder nieuw en weet je al een beetje wat je te wachten staat en hoe je goed voorbereid aan een examen kunt beginnen. Bovendien heb je met het cijfer dat eruit rolt een indicatie van je niveau. Er is nog tijd om te trainen voor het examen. Dit helpt jou om te bedenken hoeveel energie en tijd je de komende periode aan een vak wilt besteden en welke onderwerpen nog het meeste aandacht nodig hebben.

Zo’n heel examen kun je gewoon thuis maken. Maar thuis raak je snel afgeleid, komt het er niet van of lukt het niet om het echt serieus aan te pakken. Daarom organiseer ik een proefexamen.

Proefexamen:

  • Je geeft je op voor een vak naar keuze.
  • Van tevoren krijg je van mij tips om je goed voor te bereiden.
  • Op vrijdag 3 maart maak je het examen onder dezelfde omstandigheden als straks in mei.
  • Na het examen bespreken we hoe het ging.
  • Je krijgt het correctievoorschrift mee naar huis zodat je jouw examen zelf na kunt kijken.

Een extra optie is dat ik jouw examen zorgvuldig nakijk en dat we een bijles plannen om het examen te bespreken. Daarbij krijg je dan van mij inhoudelijk feedback. Zo kun je gericht aan de slag met de examenvoorbereiding.

Let op: het is niet nodig om voor dit proefexamen uitgebreid te leren. Gebruik het om te leren hoe een examen eraan toe gaat en als een indicatie van hoe goed je de stof nu al beheerst.

Wanneer?
Vrijdag 3 maart 2017 van 9:00 tot 13:00 uur.
Hoe ziet het programma eruit?
9:00-12:30 – examen maken (inclusief extra tijd)
12:30-13:00 – bespreking
Wat zijn de kosten?
Deelname aan het proefexamen: 30 euro.
Nakijken en een bijles om het examen te bespreken: 50 euro.
Hoe meld ik me aan?
Je kan je aanmelden voor het proefexamen door mij een mailtje te sturen. Het liefst hoor ik vóór dinsdag 21 februari of je mee wilt doen. Afmelden kan kosteloos tot donderdag 23 februari. Daarna breng ik de kosten van de deelname in rekening.