Over Linde

Bijles van LindeWie ben ik en wat doe ik?
Ik ben Linde, 34 jaar en ik woon sinds mijn studententijd in Nijmegen. Bijna vijf jaar geleden ben ik deze bijlespraktijk gestart. Ik vind het belangrijk om een fijne omgeving te creëren waarin er ruimte is om alles te kunnen vragen. Door zelf ook veel vragen te stellen, stimuleer ik leerlingen om kritische en zorgvuldig na te denken. Ze ervaren zo ook dat ze al veel meer weten dan ze denken. Of zoals een leerling vorig jaar antwoorde op de vraag wat haar is bijgebleven van de bijlessen: “Dat ik eigenlijk de antwoorden zelf wist, en dat Linde alleen hoefde te sturen.”

Heb ik ook nog een andere ‘echte’ baan?
Nope, dit is mijn enige ‘echte’ baan :).

Geef ik ook bijles aan studenten?
Jazeker. Ik help hbo- en universitaire studenten met statistiek, wiskunde en natuurkunde (zoals bijvoorbeeld mechanica, kwantummechanica, elektriciteit en magnetisme).

Wat heb ik gedaan voordat ik deze praktijk begon?
Ik heb natuurkunde gestudeerd aan de Radboud universiteit. Mijn bachelor en master heb ik allebei cum laude afgesloten. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaar als onderzoeker in opleiding gewerkt op de universiteit. In 2016 ben ik gestart met Bijles van Linde.

Waar en wanneer gaf ik als eerste les?
Tijdens mijn studie natuurkunde had ik een heel leuk bijbaantje: examencursussen geven in Leiden. Ik gaf klassikale lessen over de wiskunde B stof, en hielp jongeren ook individueel met opdrachten maken. Als student en als onderzoeker heb ik ook veel werkcolleges gegeven aan bachelorstudenten natuurkunde.

Geef ik nu ook nog examentrainingen?
Nee, ik geef alleen bijlessen. Als je in de examenklas zit, dan besteden we natuurlijk wel veel aandacht aan hoe je examens maakt. Als je graag een examencursus wil volgen dan kan ik de trainingen van SSL in Leiden aanraden (www.sslleiden.nl).