Corona II

Een update: maandag 16 maart startten de bijlessen via videobellen. Ik heb een filmpje gemaakt met hoe we kunnen zorgen dat die bijlessen net zo fijn en leerzaam zijn als in normale tijden samen aan de keukentafel. Jullie bekeken het filmpje met z’n allen en kwamen met de creatiefste en prachtigste oplossingen, inclusief barbecuetools, krukjes, rollen wc-papier, latjes en rekjes. Top!

Via whatsapp of facetime maken we verbinding en met de constructies die we bouwen, kijken we perfect met elkaar mee. Foto’s van de stof worden los verstuurd via whatsapp en soms delen we via skype ons laptopscherm zodat ik mee kan kijken in het online boek en bij online opdrachten.

Kortom, het werkt! Leerlingen zijn enthousiast en ik vind het fijn om ze net zo goed te kunnen helpen als voorheen. Voorlopig blijven we dit dus lekker zo doen. Omdat bijlessen ook nu fijn zijn, of misschien juist nu. Omdat het een uitdaging is om nu met online school net zo actief te blijven. Of omdat je op dit moment op blijven zitten staat en graag over wilt. De toko is open!

Door het vervallen van de eindexamens is er ook weer ruimte voor nieuwe leerlingen. Dus laat het gerust weten als je wel wat hulp kunt gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *